Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Of Ook, Also and more!

Tussen het Koninklijk Paleis, de Hertogstraat, het Paleis der Natie en de Koningsstraat is het Warandepark of ook wel het KoninklijkPark van Brussel gevestigd. Ooit diende deze als wildreservaat, nu is het een park voor muziekliefhebbers die in alle beslotenheid kunnen genieten van concerten.

Mini Europa, gelegen naast het Atomium, is het enige park waar u in een paar uur heel Europa doorkruist. Een rondreis die u dus nergens anders kunt maken!

Op de Grote Markt vindt men het Stadhuis van Brussel, een van de mooiste van het land. Een meesterwerk van de gotische burgerlijke architectuur uit de 15de eeuw dat zich onderscheid omwille van de evenwichtige verhoudingen en onovertroffen schoonheid van de toren, waarvan de spits de aartsengel Michaël draagt.

Op de plaats van de overdekte hallen werd de oorspronkelijke Sint-Gorikskerk in 16de eeuw gebouwd te midden van de eilandjes die door de Zenne-armen werden gevormd. Hier bevinden we zich echter in het historische centrum van de stad. In 1881 startte architect Dubois de bouw van de Sint-Gorikshallen, die vandaag dienen voor talrijke tentoonstellingen.

Jubelpark = Cinquantenaire, werd gebouwd in opdracht van Leopold II ten ere van de 50 jaar onafhankelijkheid van België. Buiten de opvallende triomfboog met vier paarden kan je nog andere kunstwerken buiten bewonderen. Aan de triomfboog zijn er enkel musea's die je kan bezoeken