Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore these ideas and much more!

'Het fascinerende verhaal van Hanfstaengls vreemde carrière geeft een nieuwe kijk op hoe het nazisme van binnenuit werkte en hoe de Führer aan de macht kwam.' Sunday Times'Een voorbeeldig geschreven biografie. Hitlers pianist zit vol sfeer en beweging, en geeft een schrijnend intiem portret van de Führer.

een joods meisje dat in de oorlog wordt opgenomen door een rooms-katholiek gezin en later op zoek gaat naar haar identiteit en haar wortels. Een boek over verraad, over verzet en opoffering en over de kracht van een belofte. Een oorlogsroman vanuit de originele en onderbelichte invalshoek van onderduikkinderen.

Stalingrad: de wreedste veldslag van de Tweede Wereldoorlog, de titanenstrijd tussen Stalin en Hitler, die zes donkere maanden duurde en een keerpunt in de geschiedenis zou betekenen. Van een weelderige stad aan de oevers van de Wolga veranderde Stalingrad in een inferno, waarin honderdduizend mensen zouden verschroeien in het vuur van bombardementen of bevriezen in de meedogenloze Russische winter.

Het onthutsende verhaal van een meisje wier vader een joodse Nederlander was en de moeder een katholieke Française, haar wederwaardigheden in de oorlog, en haar vriendschap met Anne Frank, die haar leven diepgaand zou beïnvloeden.

het leven en sterven van Hitlers 27ste pantserregiment. Ook hier ontmoeten we o. a. Heide, de fanatieke nazi, Porta, de lakonieke korporaal, de 'Professor’ en hun scherpzinnige leider, ’de Ouwe’. Een vreemde verzameling menselijke wezens, bijeengebracht in Hitlers oorlogsmachine, die zij evenzeer haten als het uniform dat ze moeten dragen.

Thomas Keneally schreef het indrukwekkende levensverhaalj van Oskar Schindler, een Duitse industrieel en zwarthandelaar, die een fabriek had in de schaduw van Auschwitz. Schindler redde meer dan duizend joden van de dood. Keneally beseerde Schindlers lijst op de getuigenis van deze Schindlerjuden. Het boek won de Booker Prize, de hoogste Engelse literaire onderscheiding. Steven Spielberg noemde Schindler's List de belangrijkste regie uit zien carriere. Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben…

Enthousiast, intelligent en ambitieus waren ze, Anne Frank en haar klasgenoten. Theo Coster was een van hen. Vlak voor zijn tachtigste verjaardag hernieuwde hij het contact met vijf voormalige klasgenoten en zocht hen op. Aan de hand van herinneringen aan het toenmalige Amsterdam, de onderduikperiode en het doorgangskamp Westerbork bespreken de klasgenoten hoe het hun vergaan is, en hoe de oorlog én Anne Frank invloed hebben gehad op de rest van hun leven.

Dit boek speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en tegelijkertijd is het een liefdesgeschiedenis en een groots avontuur

De Spaanse Burgeroorlog was een van de bitterste conflicten van de twintigste eeuw. Van over de hele wereld kwamen socialisten om tegen Franco te vechten. Voor de Russen, de Italianen en de Duitsers bleek de strijd in Spanje een voorbode te zijn van wat zich in de Tweede Wereldoorlog zou afspelen.