Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Couple Time, Column Het and more!

Ik ben een 27-jarige man en in december trouw ik met mijn vriendin. We zijn drie jaar samen en de relatie zat altijd goed. Omdat zij iets speciaals wil maken van onze openingsdans, volgen we dansles, maar dat loopt helemaal niet zo goed. Het klinkt belachelijk, maar op de een of andere manier beschadigt dit hele gedoe de band die wij hadden. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

Ik ben een vrouw van 33 en heb sinds kort een relatie waarvan ik het gevoel heb dat die goed zit. Zoals ik al merkte in vorige relaties, heb ik de neiging om me dan heel aanpassend te gedragen. Ik ben ook veel bezig met hoe ik de relatie voor hem boeiend en fijn kan maken, wat uitputtend is en me onzeker maakt. Ik ben een hoog opgeleide vrouw, heb een goede job en sta stevig in het leven, wat ik ook niet kan rijmen met mijn gedrag.

In maart zal het 35 jaar zijn dat ik mijn geliefde moest afstaan aan Moeder Aarde. Ik was 23 jaar en anderhalf jaar gelukkig getrouwd toen een griepvirus mijn geliefde trof en hem het leven ontnam. Hij was net geen 25. Ik heb dit verlies nog steeds niet verwerkt, had desondanks een kunstmatige relatie die ik na 25 jaar niet meer aankon. Bestaan er verenigingen met lotgenoten, zoals er bijvoorbeeld verenigingen voor alleenstaanden zijn?

Duet relatiebemiddeling - 'Is deze relatie stoppen de juiste beslissing?'

Duet relatiebemiddeling - 'Mijn vriendin heeft een hekel aan mijn ouders'