Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Leven Vol and more!

De negentienjarige Maya is op weg naar Chiloé, een eiland in het zuiden van Chili. De ogenschijnlijke rust van deze geïsoleerde plek steekt schril af tegen het harde straatleven van Las Vegas met zijn drugs en geweld, dat Maya gewend is. Haar oma heeft haar naar Chiloé gestuurd en Maya een schrift meegegeven waarin ze haar dagboek kan bijhouden. Zo kan ze erachter komen wat zij nu echt met haar leven wil.

Pffff, dat slaat op het verhaal en het aantal pagina's. Mooi, meeslepend, droef maar nooit echt een page-turner.

Tien jaar is Nelio als bakker José hem gewond en badend in het bloed aantreft op de toneelvloer van een theater in een Afrikaanse stad. De jongen is stervende, maar weigert alle medische hulp. In de negen slopende nachten voor zijn dood vertelt Nelio José zijn schokkende levensgeschiedenis. Een leven vol moed, wreedheid en liefde heeft hem het inzicht van een wijze man gegeven. Eerder verschenen als Comédia infantil.

Maria Dueñas - Het geluid van de nacht. Vlak voor de naderende burgeroorlog vlucht een jonge Spaanse met haar minnaar naar Marokko, waar ze zorgeloos geniet van een leven vol feesten, vrijheid en luxe. Totdat ze in de steek wordt gelaten en berooid achterblijft. Dankzij haar talent als naaister weet ze echter te overleven.

(*****) Tien jaar is de Afrikaanse jongen Nelio als José hem gewond aantreft in een theaterzaaltje. De jongen is stervende, maar weigert alle medische hulp. In de negen slopende nachten voor zijn dood vertelt Nelio José zijn schokkende levensgeschiedenis. Hoe hij tijdens de burgeroorlog gedwongen werd te doden om zelf aan de dood te ontkomen. En hoe hij zich in de grote stad als straatkind staande houdt. Een leven vol moed, wreedheid en liefde heeft Nelio het inzicht van een wijze man…

het kleine theater van rébecca - Edelvives - Dautremer - Rebecca Dautremer - een prachtig boekje !!

from Marlieke over boeken

Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen

(B)(2014) Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen - Hugo 5*

28/53 2016: 'Weerstand' Nadat Nanny na een moeilijke huwelijksperiode haar man en twee dochtertjes achterlaat om alsnog een kunstopleiding te gaan volgen, komen de echte problemen. Na haar liefdeloze jeugd waarin ze door haar vader werd geslagen, trouwde ze te snel met een man die ze niet liefhad. Nu heeft ze alle schijn tegen zich en krijgt haar kinderen niet. Het gevolg is dat ze zich verliest in een leven vol drank en promiscuïteit: niet bevorderlijk voor het krijgen van de voogdij. Ze…