Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Kan Hij, Nu Kan and more!

anoniem | Thetis overhandigt Achilles zijn nieuwe wapenrusting, workshop of Bernard Picart, 1710 | Thetis brengt haar zoon Achilles zijn nieuwe wapenrusting, die Vulcanus op haar verzoek voor hem vervaardigde. Nu kan hij de dood van zijn vriend Patroclus wreken. In de marge een onderschrift in het Frans.

Rijksmuseum Twenthe | Paden naar het Paradijs - zo kan het ook met de vaste collectie: Atte Jongstra's fantasie slaat op hol als hij op zoek gaat naar het Paradijs in de collectie van het Rijksmuseum Twenthe (Ons Rijksmuseum) en komt met een magistraal neo-wetenschappelijk betoog waarin elk kunstwerk een plek krijgt langs de vele paden naar het Paradijs. Jongstra betovert de collectie van Rijksmuseum Twenthe met een bevrijdende kijk op het fenomeen 'permanent collection'.

Minus Huynh, een interview met de Photoshopheld Minus Huynh staat bij SKVR Fotografie & Media bekend als dé Photoshopheld. Hij geeft, hoe kan het ook anders, de cursussen Lightroom en Photoshop voor fotografen. Maar naast het lesgeven kan Minus ook projecten voor MTV, het Rijksmuseum, KPN, Max Factor, KLM en National Geographic Traveler op zijn CV schrijven. SKVR Fotografie & Media praatte met hem bij.

Een kleurplaat wordt nóg leuker als hij in 3D is! Je kan nu zelf zo’n leuke 3D-kleurplaat maken met de kleurplaten van het Rijksmuseum van Oudheden. Klik op de afbeelding!

Dit is Eros, het gevleugelde liefdesgodje. Hij dient hier als grafbeeldje. Eros leunt op een fakkel. Als je naar zijn lichaamshouding en de fakkel kijkt, kan je opmaken dat hij de eeuwige slaap symboliseert.

Jacobus Ludovicus Cornet | Eenmansorkest, Jacobus Ludovicus Cornet, 1825 - 1882 | Een straatmuzikant speelt fluit en heeft een constructie vast waardoor hij zowel op een trom kan slaan als een snaarinstrument kan bespelen.

Nachtwacht Zaal Rijksmuseum Kunstkathedraal. Door het terugbrengen van al deze details kan de bezoeker Cuypers’ kunstkathedraal straks weer ervaren zoals de architect het destijds zelf heeft bedoeld. Hiermee krijgt Cuypers eindelijk eerherstel voor de felle kritiek die hem tijdens en na de bouw van het Rijksmuseum ten deel viel. Het gebouw leek volgens zijn criticasters te veel op een katholieke kerk en zou te historiserend en niet eigentijds zijn. “Ik zet geen voet in dat klooster”, zei…

Boëtius Adamsz. Bolswert | Embleem met man die moet kiezen of hij God of de duivel zal dienen, Boëtius Adamsz. Bolswert, 1620 | Een engel toont een knielende man twee mogelijkheden. Door te leven in deugd kan hij God dienen. De heilige Drieëenheid is tronend in de hemel met engelenkoren weergegeven. Zijn andere optie is leven in zonde en daarmee de duivel dienen. De duivel als Lucifer troont voor het vagevuur.

Pieter de Mare | Staande man met kind met hoepel, Pieter de Mare, 1777 - 1779 | Een vader speelt met zijn zoon. Hij heeft het kind bij de hand. Het zoontje heeft een hoepel vast en een stokje waarmee hij de hoepel voor zich uit kan drijven.