Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Elliot 2005, Schreef Nog and more!

Vegetarische Superchef - Rose Elliot (2005). Eerste vegetarisch kookboek van Rose Elliot dat is vertaald in het Nederlands. Allerlei recepten van de BBQ tot slanke recepten. Veelal snel klaar te maken. Rose Elliot schreef nog 2 andere vegetarische kookboeken die in het Nederlands zijn vertaald. "30 minuten Vegetarisch" (2013) en "Superchic Vegetarisch" (2007).

Superchic Vegetarisch - Rose Elliot (2007). 100 vegetarische recepten om te serveren tijdens etentjes of feestjes. Meeste snel klaar te maken of al van tevoren voor te bereiden. Kwalitatief wat mindere foto's. Rose Elliot schreef nog 2 andere vegetarische kookboeken die in het Nederlands zijn vertaald. "30 minuten Vegetarisch" (2013) en "Vegetarische Superchef" (2005).

30 Minuten Vegetarisch - Rose Elliot (2013). 140 vegetarische recepten die binnen een half uur op tafel staan. Recepten uit verschillende landen. Ook flink wat veganistische opties. Niet bij alle recepten staan foto's. Rose Elliot schreef nog 2 andere vegetarische kookboeken die in het Nederlands zijn vertaald. "Superchic Vegetarisch" (2007) en "Vegetarische Superchef" (2005).

Arabia - Merijn Tol & Nadia Zerouali (2008). Recepten van dit culinaire duo zij schrijven oa. voor Delicious en zijn te zien op 24 Kitchen. Veel vegetarische recepten in dit boek, ook al is het geen vegetarisch kookboek.

De vegetarische slager - het kookboek - Jaap Korteweg (2012). Ideeën en recepten om te variëren met de producten van de Vegetarische Slager. Kritische noot: soms wordt er gebruik gemaakt van niet-vegetarische ingrediënten als Worcestersauce.

Ottolenghi, het kookboek - Yotam Ottolenghi (2012). Het eerste kookboek van Ottolenghi, niet geheel vegetarisch (zoals Plenty) maar ongeveer 3/4 is wel vegetarisch.

De parttime vegetariër - Heerlijk eten zonder vlees - Simon Rimmer (2005). Toen Simon Rimmer een vegetarisch restaurant kocht, had hij geen idee hoe hij moest koken. Gewapend met twee kookboeken en veel enthousiasme creëerde hij het beste vegetarische restaurant van Manchester. De parttime vegetariër is het hoogtepunt in zijn culinaire avontuur. Als overtuigd vleeseter moest de auteur heel anders over gaan denken; hij heeft inspirerende en goed maakbare vegetarische recepten ontworpen.

De smaken van Spanje - Claudia Roden (2013). Veel recepten zijn om te zetten naar vegetarische recepten. Naslagwerk over de Spaanse culinaire geschiedenis.

Wartime Meals, vintage cookbook

"Bright Spots for Wartime Meals" 66 Ration wise recipes. Copyright 1944 General Mills Corp.