Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Smith Van, Sam Smith and more!

De spionnenschool genaamd 'De school'. Hier speelt het verhaal zich hele maal af. De school vindt plaats in Londen de leerlingen die er zitten zijn persoonlijk verkozen door de directeur van de school. De leerlingen blijven er zitten ze mogen dus nooit buiten gaan. Ze volgen in De school een tal van lessen tot ze ware spionnen zijn.

De jongen die je op de kaft van het boek ziet staan is het hoofdpersonage. Zijn naam is Sam Smith. Het hele verhaal draait dus om hem en al zijn avonturen. Hij leefde als een gewone doodsaaie jongen tot als de directeur van de spionnenschool hem had opgevangen en vond dat hij geschikt was voor de school.

Sam Smith leert op De school een meisje genaamd Daphné kennen ze komen zeer goed met elkaar overheen. Alles wat ze doen, doen ze samen wat er ook gebeurt. Samen hebben ze elkaar gesteund tijdens de zomerspelen en daardoor hebben ze hem gewonnen.

Ook achtervolgingstechnieken is een vak op De school. Hierbij leren ze hoe ze iemand moeten achtervolgen of juist van iemand moeten weg geraken. In dit vak leren de leerlingen welke snufjes ze in hun schoenen hebben steken. Dit gaat van gewone spijkers tot wieltjes die automatisch rijden.

Deze foto's geeft alles van het verhaal weer. Heel de serie van Sam Smith boeken zijn gebaseerd op spionnen die naar een speciale spionnenschool gaan. Hiervoor worden ze speciaal uitgekozen. Op De school leren ze een paar regels die als spion van levensbelang zijn zoals: Beleefdheid, stiptheid, collegialiteit en geduld.

De leerlingen van De school moeten zichzelf leren bevrijden in benarde situaties. Daarvoor krijgen ze les van meneer December die hen alles leert over bevrijdingstechnieken.

De maanden en de seizoenen van het jaar. Je zou denken: 'Wat heeft dit nu met een spionnenboek te maken.' maar het speelt een grote rol af in het verhaal. Een normaal schooljaar in De school begint in januari en daarom hebben de leerkrachten ook de namen van maanden of seizoenen gekregen. Dus als jouw maandnaam in de winter ligt ben je dus belangrijker dan dat jouw naar in de zomer of de herfst zou liggen.

Bommen ontmantelen is een van de vakken die de leerlingen krijgen als spion. Ze moeten leren omgaan met bommen en ze leren ontmantelen. Ze moeten in stressvolle situaties leren zichzelf te beheersen en rustig een bom proberen te ontmantelen.

Deze gebeurtenis geeft veel weer in het verhaal. De zomerspelen een van de belangrijkste gebeurtenissen in het verhaal. Op deze activiteit komen er twee scholen samen de spionnenschool ook wel De school genoemd en de CIA van Amerika. Die nek-aan-nek tegen elkaar strijden. Maar die hebben ze uiteindelijk dan toch gewonnen door de goede prestatie van Sam.

De leerlingen van De school krijgen ook het vak technische snufjes waar ze alles over techniek leren. Van high-tech horloges tot schoenen met automatische wieltjes. Zo leren ze ook hou ze in beroerde situaties moeten omgaan met technische spulletjes.