Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Hij Deel, Neemt Hij and more!

Burgemeester Toon Mans hecht veel belang aan een grote groep burgers die bij een hartstilstand snel hulp kan bieden door middel van een AED-apparaat. Daarom neemt hij deel aan twee instructieavonden reanimatie/AED. En hij is geslaagd! Geinteresseerden voor een AED-functie kunnen zich ook aanmelden, doe dat via zesminutenzones@castricum.nl. Meer informatie: http://www.6minutenzone.nl/

Ivon Hitchens (1893-1979) was een Engels schilder die begonnen met exposeren tijdens de jaren 1920. Hij werd een deel van de ' London Group ' van kunstenaars en exposeerde met hen tijdens de jaren 1930. Hij is vooral bekend door panoramische landschap schilderijen. Ivon's zoon John Hitchens en kleinzoon Simon Hitchens zijn beide kunstenaars.

Adriaen Collaert | Christus voor Pilatus, Adriaen Collaert, Philips Galle, 1585 - 1586 | Christus wordt voor Pilatus gebracht (Mar. 15:1-5). Pilatus vraagt hem of hij de koning van de joden is. De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een serie over de passie, dood en wederopstanding van Christus.

Philips Galle | Balseming van Christus, Philips Galle, 1585 | Nadat Christus van het kruis is afgehaald, wordt hij op de grond gelegd en in wit linnen gewikkeld. Johannes verwijdert de doornkroon van het lichaam, terwijl de drie Maria's hem bewenen. Maria Magdalena balsemt zijn voeten. De prent heeft een Latijns onderschrift en maakt deel uit van een serie over de passie, dood en wederopstanding van Christus.

Jacob Gole | Monnik met een mes, Jacob Gole, Cornelis Dusart, 1670 - 1724 | Een monnik als inquisiteur. Hij heeft een mes op zijn borst, waarnaast een bordje waarop de tekst "Le Sainet Office". De prent maakt deel uit van een serie met karikaturen van de Franse geestelijkheid onder Lodewijk XIV.

Bas Driesen - Lijsttrekker voor TROTS Gouda Gouda – Fractievoorzitter Bas Driesen van de lokale politieke partij TROTS Gouda (TROTS) wordt lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Het is de tweede keer dat hij de lijst aanvoert. De definitieve kandidatenlijst wordt in januari bekendgemaakt. Lees verder

Carlos Schwabe (Hamburg-Altona, 21 juli 1866 – Avon, 1926) was een Duits-Zwitsers kunstschilder en illustrator, die het grootste deel van zijn leven in Frankrijk werkte. Hij wordt gerekend tot het symbolisme.

U wordt door niemand verwacht van Michal Citroen. In dit opmerkelijke boek geeft Michal Citroen een onthutsend beeld van de behandeling die Nederlandse joden na hun terugkeer uit de kampen of onderduik ten deel valt. In de zomer van 1945 kwam de grootvader van Michal Citroen terug uit Auschwitz. Veel later vertelde hij haar hoe afschuwelijk de eerste jaren na de oorlog voor hem en zijn landgenoten geweest water: 'De Nederlanders hebben zich schunnig gedragen'.

Jacob Gole | Monnik als prins Carnaval, Jacob Gole, Cornelis Dusart, 1670 - 1724 | Een monnik met een papieren hoed, verkleed als prins carnaval. Hij drinkt uit een flesje. Op zijn borst een bord met de tekst "Indulgence pleiniere". De prent maakt deel uit van een serie met karikaturen van de Franse geestelijkheid onder Lodewijk XIV.

The Usual Suspects (1995) - Original Trailer - YouTube