Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Els Premis, Últims Anys and more!

22 de novembre de 2015. La música en valencià s’ha desenvolupat espectacularment en els últims anys malgrat tindre a la contra la majoria de les institucions valencianes. Grups com Obrint Pas, Orxata Sound Sistem o La Gossa Sorda, han nascut i desaparegut mentre governs del PP a Generalitat i ajuntaments els negaven espais per a actuar o presència a RTVV. Els Premis Ovidi Montllor enguany s’han lliurat per primera vegada al Palau de la Música de València i amb el President de la…

27 de gener de 2015. Inauguració del pont de Paco Aura a Alcoi. El president de la Generalitat, Alberto Fabra, és perseguit en els seus actes públics per les protestes dels extreballadors de RTVV des del tancament de l'ens públic. Altres col·lectius afectats per la pèssima gestió del PP, com els dependents o els ensenyants, s'hi afegeixen. Les protestes als actes públics seran habituals fins les eleccions autonòmiques de maig de 2015.La protesta d'Alcoi n'és un exemple.

29 de novembre de 2013. De la mateixa manera que el govern del PP tanca Canal 9, ordena tancar Ràdio 9, on els seus treballadors es resisteixen fins l'últim minut a abandonar els seus llocs de treball.

14 de març de 2016. Uns 2.000 refugiats aconsegueixen creuar de Grecia a Macedonia. Avui fa 5 anys que alguns sirians varen començar a revoltar-se contra una dictadura. Com deia Al Tall en la cançó a Miquel Grau: Per guanyar la llibertat quants germana deguem de caure? 5 anys després la revolta ha esdevingut guerra cruel amb molts fronts i moltes víctimes civil i innocents. Ja no saben cap on fugir. No els paren ni els murs ni els rius.

El alcalde de Valencia, Joan Ribó, llega en bicicleta al ayuntamiento, este lunes.

15 de juliol de 2016. Colp d'Estat a Turquia. Les xarxes socials estan bloquejades. Però el president Erdogan envia un missatge per Factime a través de CNN Turky. No és solemne com el rei d'Espanya el 23F. Els temps estan canviant i la gent ix al carrer a defendre la seua democràcia.

Setembre 2015. Els refugiats principalment sirians, però també d'altres nacionalitats, han esdevingut notícia als informatius. Onades de persones, grans i menudes, homes i dones, arrisquen la seua vida i intenten arribar com poden a Europa, sobretot a Alemanya, per viure en pau, com no poden fer-ho als seus països. Refugiats són escortats per la policia eslovena. SRDJAN ZIVULOVIC/ REUTERS 201511

29 de novembre de 2013. El govern valencià del PP, per a no acomplir una sentència de nul·litat de l'ERO que havia aprovat en agost del 2012, tanca RTVV i deixa els valencians sense ràdio i sense televisió en valencià.

3 de juliol de 2015. 9 anys de concentracions de protesta han servit per a què les Corts Valencianes acorden investigar a fons l'accident de metro del 3 de juliol de 2006, que va provocar 43 morts i 47 ferits. En el seu moment el govern del PP no va voler fer una investigació a fons, ningú va dimitir, es va amagar documentació. La justícia tampoc va funcionar i s’ha hagut de reobrir el cas. Després de 9 anys es podrà acabar el dol.

18 de febrer de 2015. 365 dies al crit de Cremona no es tanca. Un altre dels símbols de resistència davant les retallades del PP a la Generalitat Valenciana ha sigut la plataforma "Tots som Cremona". Arran de la notícia, el 18 de febrer de 2014, del tancament del CEIP Cremona d'Alaquàs la comunitat educativa va començar un tancament als barracons de l'escola i va organitzar activitats de tot tipus durant més d'un any convertint-se en el símbol de les protestes del sector de l'ensenyament.