Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore these ideas and much more!

La V compta ja compta amb més de 70.000 inscrits - omnium.cat, 04 agost 2014. A hores d'ara ja hi ha més de 70.000 persones inscrites a la “V” de l'11 de setembre que unirà la Plaça de les Glòries amb la Plaça Pius XII i la Plaça Ildefons Cerdà de Barcelona. Tot i això, la campanya “Ara és l'hora", impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, organitzadora de l'11 de setembre, fa una nova crida a inscriure's pel web als diversos trams.

El president Mas signa el decret de nomenament dels membres de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries - govern.cat, 02-10-14. El text que avui ha signat el cap del Govern destaca que la signatura es fa d’acord amb aquesta designació del Ple de la cambra i “als efectes de la vigència corresponent, en virtut de les facultats que m’atribueix la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern i la resta de normativa d’aplicació”.

"Catalunya fa un viratge en la secessió", a la portada del 'The New York Times' - elsingular.cat, 15/10/2014. La premsa internacional es fa ressò avui del pla B del president de la Generalitat, Artur Mas, de posar urnes el 9 de novembre amb una nova versió de la consulta i unes eleccions plebiscitàries, que serien la "consulta definitiva" tal i com va dir ahir al matí. La notícia apareix en un breu a la portada de l'edició internacional del 'The New York Times': "Catalunya fa un viratge".

Ofensiva de 'Marca España' per espanyolitzar Barcelona - elsingular.cat, 02/03/2015. La ‘Marca España’ desembarca a Barcelona aprofitant el Mobile World Congress, i ho farà amb un espectacle visual que desplegarà les virtuts del ‘talent espanyol’, segons publica ‘El Periódico’. De fet, l’acte s’organitza sense la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el seu alcalde, Xavier Trias, ni tampoc de la Generalitat. L'Estat ha passat de tot i fa l'acte pel seu compte.

Un vídeo vincula el canvi històric de la caiguda del mur amb el 9-N - vilaweb.cat, 03.11.2014. Un vídeo emotiu fa un paral·lelisme entre la caiguda del Mur de Berlín, el 9 de novembre de 1989, i el 9 de novembre vinent, dia en què els catalans diran si volen convertir-se en un nou estat o no. El propòsit del vídeo és mostrar que la consulta serà possible amb unitat, de la mateixa manera que ho va ser la caiguda del mur berlinès.

Santi Vidal: "És impossible impugnar la nova consulta" - elsingular.cat, 17/10/2014. El magistrat de l'Audiència de Barcelona, i un dels jutges que està preparant l'esborrany de la Constitució Catalana, Santiago Vidal, es mostra optimista amb el nou 9-N en una entrevista a 'El Punt Avui': "Em sembla la millor opció i l'únic que em sap greu és que no s'hagi fet de manera unitària. A més, com a jurista haig de dir que aquesta alternativa és d'una impugnació gairebé impossible".

Maragall: “La independència és l'opció més intel·ligent” - directe.cat, 4 DE MARÇ DE 2014. El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el de Nova Esquerra Catalana (NEC), Ernest Maragall, han presentat públicament aquest dimarts l'acord de col·laboració que unirà les dues formacions de cara a les eleccions europees. Un pacte "natural" que situa Maragall de número 2 de la candidatura i que tindrà continuïtat. L'acord té voluntat de col·laboració estable que es pugui traduir també a altres àmbits.

Jaume Barberà: 'Espanya està governada des de fa 300 anys per una #casta oligàrquica que pensa en el seu benefici' - VilaWeb. El periodista ha culpat la 'casta oligàrquica' que governa l'estat #espanyol de la fuga de cervells que està patint el país. 'Governen #Espanya des de fa 300 anys en #benefici seu i en #detriment de tots els #ciutadans espanyols', ha assegurat. 'Es van saltar la Il·lustració i van frenar la revolució industrial'.

'El 9 de novembre ja ha començat': el vídeo d'esportistes d'elit per la independència - vilaweb.cat, 08.07.2014. Un dels col·lectius que ha tingut més problemes i que ha rebut més pressions per expressar-se políticament és el dels esportistes. Aquells que han manifestat el seu independentisme han estat criticats i atacats per mitjans espanyols i a la xarxa. Des de fa unes quantes setmanes ha començat una iniciativa que porta per nom 'Esport per la independència'.