Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore School Nou, Of School and more!

Hoe is het voor een ouder om een kind met selectief mutisme te hebben en wat kun je als leerkracht of school nou het beste doen?

Om in het onderwijs een leerling het optimale leerresultaat te laten bereiken zou je het beste kunnen aansluiten bij de leerstijl van het kind.

Hoe is het voor een ouder om een kind met 'La Tourette' te hebben en wat kun je als leerkracht of school nou het beste doen?

"Hoogbegaafd, als je kind (g)een einstein is", door Tessa Kieboom - Hoogbegaafdheid is géén luxeprobleem! Hoogbegaafde kinderen zijn vaak erg kwetsbaar en hebben grote nood aan begrip en een aangepaste begeleiding, zowel op school als thuis. Dit basisboek geeft een antwoord op vragen als: Wat is hoogbegaafdheid precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat zijn de gevolgen? Hoe ga je het beste om met hoogbegaafde kinderen? Hoe kunnen scholen hen het beste tegemoetkomen?

Het ene kind met ADHD is het andere niet, er is dus geen standaard aanpak. Er zijn wel een aantal vuistregels waar je als leerkracht wat aan hebt.