Behoud de Begeerte

Collection by Bibliotheek Permeke

13 
Pins
 • 
116 
Followers
Bibliotheek Permeke
Op 12 juni 2013 biedt het Felix Poetry Festival een poëziemiddag aan in bibliotheek Permeke. Johan de Boose verwelkomt de Zuid-Afrikaanse dichter en schrijver Etienne van Heerden (°1954). Een unieke kans om deze auteur en zijn poëzie te leren kennen.

Norbert de Beule (°1957) is voordrachtkunstenaar en leraar Nederlands in Sint-Niklaas. Hij publiceerde gedichten in ‘Deus ex machina’ en schreef een poëtische theatermonoloog over het leven van Jotie 't Hooft. De Beules nieuwste dichtbundel 'Tri ti tiii' is een springerige, muzikale vertelling die hij graag toelicht in bibliotheek Permeke op 23 mei 2013.

Op 31 januari 2013  was David Troch te gast tijdens de 'Donderdagen van de poëzie'.

Op 31 januari 2013 was David Troch te gast tijdens de 'Donderdagen van de poëzie'.

Het Desideratorium is een programma waarin (beginnende) schrijvers (ongepubliceerd) werk aan het publiek voorstellen en waarin nieuwe literaire tendensen gesignaleerd worden. Op 18 april 2013 leidt Rebekka de Wit het publiek rond in de literaire smidsen waar Herman Brusselmans, Stefan Hertmans, Erik Vlaminck en Kluun (onder voorbehoud) aan hun oeuvre en hun weg door het literaire landschap timmeren.

De tijd is onmogelijk te vatten. Maar toch probeert de bekende jeugdauteur- en illustrator André Sollie het in ‘Dit nieuwe tijdelijk’, zijn eerste poëziebundel voor volwassenen. Op 28 maart 2013 is hij te gast in bibliotheek Permeke.